perjantai 29. lokakuuta 2010

Klubilla keskiviikkona 3.11. klo 17.00 Taiteilija Rax Rinnekangas: MAAILMAN VIISI MESTARITALOA



Valokuvaaja, kirjailija sekä elokuvaohjaaja Rax Rinnekangas (s.1954) on tehnyt vuosikausia juuri valmistuvaa suurta arkkitehtuuriin liittyvää dokumenttielokuvien sarjaa. Sarjassa hän esittelee modernismin merkittävimpiä yksityistaloja. Näiksi modernin arkkitehtuurin helmiksi Rinnekangas on valinnut seuraavat kohteet: 1) Melnikovin Talo (Konstantin Melnikov), Venäjä. 2) Villa Mairea (Alvar Aalto), Suomi. 3) Koshino Talo (Tadao Ando), Japani. 4) Casa Estudio (Luis Barragán), Meksiko. 5) Le Cabanon (Le Corbusier), Ranska.

Suomessa sarja esitetään ensi kerran tulevana kesänä. Alustuksessaan Rinnekangas kertoo sarjan synnystä ja suhteestaan arkkitehtuuriin. Näemme myös otteita dokumenteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005