lauantai 2. huhtikuuta 2011

Klubi 6.4. klo 17.00: FT Klaus Karttunen: Intia toiseuden perikuvana eurooppalaisessa traditiossa

Idäntutkija Klaus Karttunen on tällä hetkelä Etelä-Aasian tutkimuksen ja indoeuropeistiikan professori Helsingin yliopistossa. Karttusen erityisenä tutkimusalana ja harrastuksen kohteena on ollut Intian ja Kreikan kulttuurien varhaiset yhteydet sekä yleisemmin eurooppalaisen Aasian tutkimuksen historia. Vuonna 1992 Karttunen julkaisi tätä tutkimushistoriaa käsittelevän perusteoksen Itää etsimässä. Karttunen on myös kääntänyt lukuisia intialaisen kirjallisuuden klassikoita kuten v. 2003 valikoiman hymnejä Rigvedasta.


Karttunen vasemmalla Yrjö Kallisen kirjahyllylllä 70-luvun alun anarkistiklubilla Unioninkadun kellarissa. muistikuva JO.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005