lauantai 5. maaliskuuta 2011

Klubilla keskiviikkona 9.3. lo 17.00: Taiteilija Antero Kare: PITKÄ AIKA - TAITEILIJA HISTORIOITSIJANA


Taiteilija Antero Kare (s.1946) nousi esiin 70-luvulla yhtenä taiteilijaryhmä Elonkorjaajien kantavana voimana ja taitavana piirtäjänä. Kare on tullut tunnetuksi myös maalarina, veistäjänä sekä erityisesti suomalaisen biotaiteen pioneerina - mikrobeja ja bakteereja hyödyntävien elävien teosten tekijänä. Oman taiteellisen työnsä ohella Kare on toiminut vuosikymmeniä taiteen opettajana niin kotimaassa kuin ulkomailla lukuisissa oppilaitoksissa ja yliopistoissa. Kare oli perustamassa Tampereen taiteen ja viestinnän oppilaitosta ja toimi sen rehtorina 90-luvun alkuvuosina. Hän oli myös perustamassa Visuaalisten alojen kulttuurikeskusta New Yorkiin ja on toiminut sen hallituksen puheenjohtajana.

Antero Kare on tunnettu muinais- ja kalliomaalaustaiteen tutkija ja on muun kirjallisen tuotantonsa ohella toimittanut vuonna 2000 aihetta käsittelevän perusteoksen Myanndash - Rock Art in the Ancient Arctic.

1 kommentti:

  1. Uusimmassa mustekala.info-verkkolehden teemanumerossa on Laura Kokkosen pohdiskeleva katsausartikkeli biotaiteesta ja sen käsitteestä. Myös Kare mainitaan:

    http://www.mustekala.info/node/2088

    T. Marko Gylén
    (Itse olen viimeisen puolen vuoden aikana käynyt toistuvasti filosofiklubilla, mutta kuulun myös Mustekalan toimituskuntaan.)

    VastaaPoista

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005